FacebookTwitterDiggLinkedinRSS Feed

Επιστημονικό συνέδριό με θέμα: Η ηθική της εργασίας

Προαναγγελία επιστημονικού συνεδρίου

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) ενημερώνει την επιστημονική κοινότητα ότι το ετήσιο συνέδριό της θα έχει θέμα:

Η ηθική της εργασίας

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019 στην Αθήνα

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες:

 • Η ηθική της εργασίας στις ιστορικά μεταβαλλόμενες μορφές της
 • Αξίες και ηθική της εργασίας
 • Η σημασία της εργασίας στον άνθρωπο
 • Η ηθική της ανεργίας και της αεργίας
 • Εργασία και κοινωνική καταξίωση
 • Η σχέση της επαγγελματικής ηθικής με την επαγγελματική διαπαιδαγώγηση
 • Η ηθική της εργασίας στη σύγχρονη αγορά εργασίας
 • Η προσωπική ηθική του ατόμου στη διαμόρφωση της σταδιοδρομίας του
 • Η ηθική συμπεριφορά μιας επιχείρησης (διοίκηση, εργαζόμενοι, πελάτες, ποιότητα παροχή υπηρεσιών και προϊόντων)
 • Η ηθική της εργασίας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
 • Η διαφθορά στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και οι υπάρχοντες κρατικοί μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της
 • Τήρηση κανόνων δεοντολογίας, εταιρική κοινωνική ευθύνη, προστασία του περιβάλλοντος
 • Φαινόμενα διαφθοράς, παραβίασης των ηθικών αρχών και κανόνων με στόχο την κερδοσκοπία και οι επιπτώσεις τους
 • Τρόποι διαχείρισης & εξάλειψης της εργασιακής παρενόχλησης (mobbing) στο πλαίσιο της ηθικής της εργασίας
 • Το μέλλον της εργασίας

Πρόσκληση Εργασιών-Υποβολή Περίληψης

Όσοι επιθυμούν να μετέχουν ως εισηγητές στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. θα πρέπει να υποβάλλουν προς κρίση στην Επιστημονική Επιτροπή τίτλο και περίληψη πρότασης έκτασης τουλάχιστον 500 λέξεων στην οποία να αναφέρεται ο σκοπός της εργασίας, οι βασικές θεωρητικές θέσεις, η μεθοδολογία και τα κυριότερα συμπεράσματά της. Πρέπει να αναγράφεται απαραιτήτως η θεματική ενότητα του Συνεδρίου στην οποία εντάσσεται η εργασία και να συνοδεύεται από ενδεικτική βιβλιογραφία. Η περίληψη της εργασίας θα σταλεί με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και προκειμένου να ληφθεί υπόψη θα πρέπει να έχουν ακολουθηθεί οι οδηγίες συγγραφής (μορφοποίηση, βιβλιογραφία, τρόπος γραφής στοιχείων επικοινωνίας κλπ. Σχετικά: http://www.elesyp.gr/images/odigies-suggrafis-arthrwn.pdf). Σε αντίθετη περίπτωση η περίληψη θα απορριφθεί.

Σημαντικές Ημερομηνίες

16/12/2018: Λήξη προθεσμίας υποβολής περίληψης

Κόστος συμμετοχής:

Φοιτητές-σπουδαστές: 5 ευρώ

Σύνεδροι: 15 ευρώ. Για τα μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. τα οποία είναι ταμειακώς εντάξει (συνδρομή και του έτους 2018) η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ομιλητές: 40 ευρώ. Για τα μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. τα οποία είναι ταμειακώς εντάξει (συνδρομή και του έτους 2018) η συμμετοχή είναι 20 ευρώ.

Το κόστος συμμετοχής καλύπτει:

• Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου

• Πρακτικά συνεδρίου

Επιστημονική Επιτροπή

Κασσωτάκης Μιχάλης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Καλούρη Ουρανία, καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Πρόεδρος ΕΛΕΣΥΠ Αντωνοπούλου Αλίκη, Msc, σύμβουλος σταδιοδρομίας Γαβριήλ Άγγελος, σύμβουλος σταδιοδρομίας Γαβριήλ Ευγενία, σύμβουλος σταδιοδρομίας Γαλανάκης Μιχάλης, Δρ, οργανωσιακής ψυχολογίας Δημητρίου Λουκία, αναπλ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Frederick Κανδυλάκη Αγάπη, καθηγήτρια Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κασσωτάκη-Μαριδάκη Αικατερίνη, καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κατσαμπούρη Φωτεινή, Δρ, σύμβουλος σταδιοδρομίας Κατσανέβας Θεόδωρος, τ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Κατσίγιαννη Ευγενία, Msc σύμβουλος σταδιοδρομίας Κοντζίνου Ιωάννα, Msc σύμβουλος σταδιοδρομίας Μαρμαρινός Γιάννης, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Μαστοράκη Έλενα, σύμβουλος σταδιοδρομίας Μάτσα Κατερίνα, ψυχίατρος Μπότου Αναστασία, Δρ, σύμβουλος σταδιοδρομίας Μπρούζος Ανδρέας, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μυλωνά-Καλαβά Νίνα, Δρ. συμβουλευτικής και Επ. Προσανατολισμού Παμουκτσόγλου Αναστασία, Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης Παπαβασιλείου Ιωάννα, επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας Παπαστάμος Στάμος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Τσέργας Νικόλαος, επίκουρος καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Ψημμένος Ιορδάνης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ράνυ X. Καλούρη

Καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Στο ekpaideytikos.gr ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ekpaideytikos.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εγκύκλιοι

Εγγραφή στο Newsletter

 

Ιστοσελίδες

 
 
Παιδαγωγικό και διδακτικό υλικό
 

Πολυδιαβασμένα

 Copyright © 2019 ekpaideytikos.gr με την υποστήριξη της