FacebookTwitterDiggGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Διαχείριση Πληροφοριών & Ασφάλεια διαδικτυακής πρόσβασης

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Σχεδόν τα πάντα λειτουργούν με τη χρήση - βοήθεια ενός πληροφοριακού συστήματος.

Όλα τα συστήματα, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, κράτη, οργανισμοί, εταιρίες διαχειρίζονται μεγάλες ή μικρότερες ποσότητες ψηφιακών δεδομένων. Αυτός ο τεράστιος όγκος πληροφοριών χρειάζεται μια σωστή και ασφαλή διαχείριση. Μια βάση δεδομένων είναι και το «τυράκι» στους διάφορους επιτήδειους του κυβερνοχώρου και όχι μόνο.

Όμως, όπως καθετί γύρω μας που δεν το χρησιμοποιούμε με το σωστό τρόπο  μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους. Έτσι και το διαδίκτυο χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε  να μπορεί κανείς να αναγνωρίσει όσο το δυνατό τους πιθανούς κινδύνους, τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο δίνει ουσιαστικές απαντήσεις για το πώς, που, πότε και γιατί, μια επιχείρηση – οργανισμός – φορέας μπορούν να διαχειριστούν τις πληροφορίες με ασφάλεια για την έγκυρη και έγκαιρη λήψη σωστών αποφάσεων. Ταυτόχρονα βοηθάει τον κάθε εκπαιδευόμενο να καταλάβει τους διάφορους κινδύνους από τα σενάρια επιθέσεων που θα αναπτύξουμε. Αυτό έχει ως κύριο σκοπό ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας – γνώσεις τόσο σε προσωπικό όσο σε επαγγελματικό περιβάλλον. Το σεμινάριο παρέχει μια σύντομη αλλά ουσιαστική ανάλυση στη διαχείριση και ασφάλεια πληροφοριών.

Θεματολογία
 
Ενότητες που θα καλυφθούν:

 •           Έννοια της πληροφορίας
 •           Οργάνωση δεδομένων
 •           Βάση δεδομένων
 •           Διαφορές σε βάσεις δεδομένων
 •           Σχεδιασμός μιας βάσης δεδομένων
 •           Πληροφοριακά συστήματα ( Π.Σ )
 •           Κύκλος ζωής ενός Π.Σ
 •           Ανάπτυξη ενός Π.Σ σε μια επιχείρηση
 •           Διαδίκτυο
 •           Hacker, cracker, social media ( facebook, twitter, youtube… )
 •           Κίνδυνοι διαδικτύου
 •           Ασφάλεια πληροφοριών
 •           Συστήματα ασφαλείας διαδικτύου
 •           Σενάρια επιθέσεων σε οργανισμό – επιχείρηση
 •           Πολιτική ασφάλειας – C.I.A
 •           Σχέδιο ασφάλειας Π.Σ
 •           Προσομοίωση  μιας  επίθεσης σε επιχείρηση – οργανισμό


Σε ποιους απευθύνεται

Στελέχη επιχειρήσεων, ΙΤ, επιχειρηματίες, οργανισμοί, ιδρύματα, φοιτητές, σώματα ασφαλείας, εκπαιδευτικούς, γονείς και γενικά σε όλους όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο καθημερινά είτε στον εργασιακό χώρο τους ( εργασία με Η/Υ ) είτε σε προσωπικό επίπεδο ( social media, facebook…). Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής για να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο σεμινάριο, το μόνο που χρειάζεστε είναι η παρουσία και η προσοχή σας έτσι ώστε να ελαττώσουμε όσο μπορούμε τους κινδύνους αυτού του ψηφιακού κόσμου που πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί.

Τιμή
175 € (-10% για έγκαιρη συμμετοχή)
Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφέ, χυμούς & light lunch καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις!
Ειδική τιμή για πολύτεκνους, άνεργους και φοιτητές 130 ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εισηγητής ΚΟΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ MSc Information Security

Πτυχιούχος ηλεκτρονικός μηχανικός ( Α.Τ.Ε.Ι Κρήτης ), έρευνα πάνω σε ασύρματα δίκτυα στο D.I.T ( Δουβλίνο ), master στο Πανεπιστήμιο του Seattle στην Αμερική, MSc in M.I.T  και διατριβή – έρευνα με θέμα “Information Security and Cyberterrorism “.

Συνεργασίες με πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σχετικά με τη διαχείριση και ασφάλεια πληροφοριών. ΙΤ manager σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο για πολλά έτη. Πολυετή διδακτική εμπειρία  σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ, Α.Τ.Ε.Ι, και φροντιστήρια, εξεταστής και επιτηρητής πάνω στη πληροφορική, εισηγητής σεμιναρίων σε διάφορους φορείς ( αθλητικούς, επιστημονικούς, τεχνολογικούς ). Διευθυντής σε μεγάλο τεχνολογικό  οργανισμό – εταιρία.
 
Χώρος Διεξαγωγής
 
ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός,
Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξενοδοχείο The MET Hotel,
στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου
15.00-21.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σάββατο 19 Νοεμβρίου
11.00-17.00


Global Greece - International Business Projects
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas, Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη

Προσθήκη νέου σχολίου

Στο ekpaideytikos.gr ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ekpaideytikos.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εγκύκλιοι

Εγγραφή στο Newsletter

Πολυδιαβασμένα

 Copyright © 2019 ekpaideytikos.gr με την υποστήριξη της