FacebookTwitterDiggGoogle BookmarksLinkedinPinterest

      Μία νέα ενότητα του " Εκπαιδευτικού " που ακούγοντας την επιθυμία σας για περιεχόμενα που μας αφορούν κυρίως ως ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, δημιούργησε αυτό το κομμάτι όπου μπορούμε όλοι μας να βρούμε, στα άρθρα της στήλης, κομμάτια του χαρακτήρα μας τα οποία αναγνωρίζουμε πως είτε χρειάζονται βελτίωση είτε αλλαγή.

      Στην στήλη "Ευ Ζην tips" θα δημοσιεύονται άρθρα τα οποία θα αφορούν περισσότερο την ανθρώπινη κι όχι τόσο την επαγγελματική - εκπαιδευτική πλευρά των αναγνωστών μας. Θα δημοσιεύονται άρθρα ποικίλων πηγών που μπορείτε κι εσείς να μας προτείνετε επικοινωνώντας με την ιστοσελίδα ή απλά στέλνοντας μας ένα λινκ προς το άρθρο που σας άρεσε.      
      Καλή ανάγνωση !!!


 

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης: 4 πολύτιμα εργαλεία για να την αναπτύξουμε

«Θεωρώ ότι τα ευχαριστώ είναι η υψηλότερη μορφή σκέψης· και ότι η ευγνωμοσύνη είναι ευτυχία διπλασιασμένη με τρόπο θαυματουργό» – G.K. Chesterton

«Απόλαυσε τα μικρά πράγματα, γιατί μία μέρα μπορεί να κοιτάξεις πίσω και να συνειδητοποιήσεις ότι ήταν μεγάλα τελικά» – Robert Brault

Η έννοια της Θετικότητας και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε

Με τον όρο Θετικότητα περιγράφουμε τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου όταν αυτό βιώνει θετικά συναισθήματα ή βρίσκεται σε θετική διάθεση.

Γιατί σαμποτάρουμε τον εαυτό μας;

Σαμποτάζ κατά του εαυτού: «Δολιοφθορά» προς τον εαυτό. Αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Αρκετά σύνηθεις για όλους μας. Πόσες φορές δεν φτάνουμε πολύ κοντά στη στόχο και κάπου εκεί οπισθοχωρούμε; Αναβλητικότητα και συμπεριφορές που ασυνείδητα μας παρεμποδίζουν. Που οφείλονται όμως όλα αυτά; Γιατί ουσιαστικά σταματάμε τον ίδιο μας τον εαυτό;

Όταν το χόμπι γίνεται εργασία, τότε, βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής

Το μυστικό είναι να δημιουργήσετε μια κατάσταση όπου η δουλειά σας είναι κάτι που σας διασκεδάζει, κάτι που κάνετε ούτως ή άλλως για δική σας ευχαρίστηση, και κάποιος τυχαίνει να σας πληρώνει γι’αυτό.

7 tips για να διαχειριστείς το άγχος που σου προκαλεί ο κορονοϊός

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή αναστάτωση στους ανθρώπους ανά τον κόσμο, μετά τις αλλαγές που επήλθαν στην καθημερινότητα. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες κι αυτό έχει προκαλέσει άγχος τόσο στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όσο και σε εκείνους που δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο.

5 χόμπι που οξύνουν το νου μας και χαρίζουν ευτυχία, σύμφωνα με έρευνες.

Είναι χόμπι σας η παρακολούθηση τηλεόρασης; Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, πολλοί από εμάς τείνουμε να θεωρούμε την καθιστική ζωή μπροστά από την τηλεόραση ως χόμπι. Όταν επιστρέφουμε σπίτι από μια κουραστική μέρα, είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να κάνουμε.

Όταν δεν ξέρεις προς τα πού να πας, εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου

Γνώριζα εδώ και χρόνια ότι ήθελα να γίνω δικηγόρος. Μου φαινόταν μια τόσο σημαντική εργασία, που θα μου έδινε κύρος· αν και απαιτητική, θα μου προσέφερε εξαιρετική ανταμοιβή και πνευματική πρόκληση. Τίποτα δεν μου φαινόταν πιο πολύτιμο από το να μπορώ να ερμηνεύω το νόμο και να τον υπερασπίζομαι. Είχα φιλοδοξία και ήθελα να κάνω τον κόσμο καλύτερο.

Επιμόρφωση

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

Πολυδιαβασμένα

 Copyright © 2020 ekpaideytikos.gr με την υποστήριξη της