16.6 C
Αθήνα
1 Δεκεμβρίου, 2024
Άρθρα

Ανάρτηση μιας δασκάλας προς τους μαθητές της (την εποχή του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού 16/3)

Δεν είναι η πρώτη και σαφώς δε πρόκειται να είναι και η τελευταία επικοινωνία μέσα από γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται προς τους μαθητές της συγκεκριμένης δασκάλας. Μην απορείτε … κανείς από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης δεν έχει δικό του προφίλ σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχουν όμως οι γονείς όλων, οι οποίοι θα διαβάσουν την συγκεκριμένη ανάρτηση και θα συζητήσουν με τα παιδιά τις προτάσεις της κυρίας τους για το πως ¨μένουμε σπίτι¨ και τι κάνουμε για να μη μας φανεί σα να είμαστε φυλακισμένοι.

Αγαπημένοι μου μαθητές,
 
Είμαι καλά και εύχομαι να είστε καλά εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας.
Είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι όλοι μας και πρέπει να συζητήσουμε για ένα θέμα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Τη βαρεμάρα. Δεν είναι αστείο και δεν είναι εύκολο.
 
Στην αρχή είναι ευχάριστο να μείνεις σπίτι. Κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις και νιώθεις τυχερός. Όσο παίρνουν οι μέρες όμως, αρχίζεις και νιώθεις εκνευρισμένος, χαμένος και λυπημένος.
 
Μια καλή λύση είναι να χωρίσουμε το εικοσιτετράωρο σε Ζώνες….
 
ΖΩΝΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ
Είναι οι ώρες που θα κοιμάστε το βράδυ και θα ξεκουράζεστε το μεσημέρι. Μιλήστε με τους γονείς σας και ορίστε την ώρα που θα πηγαίνετε στο κρεβάτι σας και θα ξυπνάτε το πρωί. Μπορεί να είναι 22.00 με 9:00 ή οποίο άλλο διάστημα θέλετε αλλά είναι πολύ σημαντικό να το τηρείτε. Θα μου πείτε πρέπει να σηκωθώ; ΝΑΙ, πρέπει να σηκωθείτε.
 
ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Είναι οι ώρες τις ημέρας που θα κάνετε τις πιο σοβαρές σας εργασίες. Θα κάνετε επαναλήψεις σε βασικά μαθήματα του σχολείου, θα δουλεύετε για κάποιο διαγωνισμό, θα μελετάτε αγγλικά ή όποια άλλη γλώσσα μαθαίνετε. Μπορεί να είναι το πρωί ή το απόγευμα. Εσείς αποφασίζετε. Όμως σε αυτή τη ζώνη θα έχετε πλυθεί, θα έχετε χτενίσει τα μαλλιά σας, θα έχετε αλλάξει ρούχα και θα έχετε τελειώσει το φαγητό σας. Είναι σημαντικό τα ρούχα της ξεκούρασης να μένουν στο κρεβάτι μας.
 
ΖΩΝΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Είναι οι ελεύθερες ώρες της ημέρας, οι οποίες θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να κάνετε πειράματα μαζί με τους γονείς σας – προσοχή στους κανόνες ασφαλείας, να παίζετε με τα αδέλφια σας, να μιλάτε με τους φίλους σας, να παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια, να βλέπετε τηλεόραση, να ακούτε μουσική. Είναι οι δικές σας ευχάριστες ώρες!
 
Κλειδιά Επιτυχίας
 

1 Φροντίστε σε κάθε χώρο του σπιτιού να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα. Τρώμε στο τραπέζι, κοιμόμαστε στο κρεβάτι. Αν γίνονται ανάποδα….

2 Οι γονείς σας πρέπει πολλές φορές να δουλεύουν από το σπίτι και να κάνουν σοβαρές δουλειές. Είναι σημαντικό να τους βοηθήσετε! Δεν μπορούν να δουλέψουν, αν εσείς βλέπετε τηλεόραση και ο μικρός σας αδελφός ουρλιάζει γιατί θέλει πατατάκια Τώρα! Η Ζώνη Εργασίας θα είναι κοινή για όλους και ο καθένας θα δουλεύει σιωπηλά.

Μιλήστε με τους γονείς σας και αποφασίστε ποιες ώρες θα είναι ανοιχτή η τηλεόραση. ΟΧΙ από το πρωί έως το βράδυ! Μόνο τις ώρες ξεκούρασης.
 

3 Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μικρά σας αδέλφια είναι πιο άτακτα.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι:

– Είναι πολλές ώρες στον ίδιο χώρο
– Φοβούνται.
Μπορεί να μην το ξέρετε, όμως σας παρατηρούν. Εσείς πρέπει να είστε ψύχραιμοι και με καλή διάθεση. Έτσι θα πάρουν και εκείνα δύναμη.
 

4 Ζητήστε από τους γονείς σας να συμμετέχετε στις δουλειές του σπιτιού. Να απλώσετε τα ρούχα, να σφουγγαρίσετε, να ξεσκονίσετε, να συμμετέχετε στην παρασκευή του φαγητού, να πλύνετε το αυτοκίνητο, να περιποηθείτε τα λουλούδια. Θα δείτε ότι μερικές εργασίες θα σας αρέσουν πολύ!

Να θυμάστε ότι όλα θα περάσουν.
 
Μέχρι τότε, το σπίτι σας είναι η φωλιά σας. Πετάξτε έξω τα νεύρα και μείνετε χαρούμενοι και χαμογελαστοί.
 
Σας αγαπώ
 
Η δασκάλα σας
 
Η αναδημοσίευση έγινε μετά από την άδεια που μου έδωσε η δασκάλα Άννα Οικονόμου της οποίας είναι η ανάρτηση.
Την ευχαριστώ θερμά !!!
 
 

Σχετικά άρθρα

Hikikomori, το σύνδρομο που δημιουργεί γενιές απομονωμένων ανθρώπων και πώς να το αναγνωρίσετε

Η άγνοια δεν είναι δύναμη: Τι μας λέει το 1984 του Τζορτζ Όργουελ για τις ψεύτικες ειδήσεις

Τόλμα να γνωρίζεις. Τι είναι ο Διαφωτισμός;

Οι κίνδυνοι της εθελοτυφλίας

Α. Δαρζέντας – Η βιολογία της βίας και επιθετικότητας

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών

Αφήστε ένα σχόλιο